Andra lokaler i Kårhus

När det kommer till kårhus så finns det egentligen ingen gräns för vad de kan tänkas innehålla. Detta varierar väldigt mycket och många kårhus har mötesrum av olika slag där studenter kan umgås och lära känna varandra. Ett biljardrum är vanligt förekommande i ett kårhus och det finns kvar sedan de första kårhusen då studenterna ofta träffades och spelade biljard. Det är även vanligt att det finns hobbyrum i ett kårhus, det kan vara allt från byggrum till syslöjd eller tillhöra en annan typ av hobby. En del kårhus har även gym och idrottslokaler där alla medlemmar får träna gratis.

p46-528x354En del kårhus har även simbassäng medan andra endast har ett fåtal små rum. Oftast har kårhusen ett flertal pubar och minst en restaurang men faktum är att det finns inga gränser för vad ett kårhus kan tänkas innehålla för lokaler. Oftast innehåller kårhusen läsrum där studenterna även kan plugga i lugn och ro. Dessa tillkom då många studenter har svårt för att arbeta på sina studentrum där det ofta kan vara rörigt eller stökigt på ett eller annat sätt. På läsrummen finns det även ofta plats för datorer och många väljer helt enkelt att sitta och studera där eller läsa en bok och njuta av tystnaden.

Den som är medlem i kåren har även tillgång till kårhusets alla lokaler under de öppna tiderna, därför är dessa ofta fulla med studenter och kårhusen fortsätter att vara levande. Det finns helt enkelt allt det som studenterna behöver för att kunna plugga, lära känna nya och intressanta människor, påverka situationen på universitetet och ha roligt utöver studierna. Därför väljer många svenska studenter idag att vara medlem i ett kårhuset. Många anser att det är värt att betala den summan som man gör för medlemskapet då man får tillbaka så mycket. Många anser även att man missar mycket genom att inte vara med.