Restaurang i Kårhus

UMD_Stamp_co-op,_food_court_beamsÄven restaurang finns tillgänglig på många kårhus och dit kan studenterna gå för att äta både lunch och middag. Priserna på kårhusets restaurang är återigen billigare för de som är medlem i kårhuset och restaurangen är en av alla fördelar man får när man är medlem. Det varierar om kårhusets restaurang sköts av en kock eller av frivilliga studenter. Även detta är ett sätt för kårhuset att få in pengar till sin förening som man senare kan använda till andra saker. Studenter äter inte gratis i kårhusets restaurang även om det är betydligt billigare än för en icke medlem. Ofta serveras husmanskost och inte allt för avancerad mat och många väljer att nyttja restaurangen i kårhuset då detta ger en mångsidig kost och man sällan som student har tid eller disciplin att laga mat på egen hand.

Många går även och äter i restaurangen för att få umgås med andra studenter och det är vanligt att restaurangen även har fika att tillgå utöver mat. Även restaurangen är ofta i kårhusets gamla lokaler och det är vanligt att det ger ett mycket elegant intryck. Restaurangen kan även vara öppen för allmänheten på kvällar och helger men då är det oftast en riktig kock eller någon som är utbildad inom matlagning som serverar mat. Det serveras även alkohol i restaurangen även om det är i mindre grad än i puben och det inte är meningen att restaurangen ska användas som en festlokal.

Då restaurangerna på kårhusen även ofta används som café är det vanligt att universitetets studenter även söker sig tid för att studera eller för en stunds avkoppling. Det är ofta mycket lugnt i restaurangerna om det inte är vid lunchtid då det ofta flockas av hungriga studenter som vill äta god mat för en billig peng. Medlemmar har många förmåner i restaurangen.